Dişleri beyazlatmak için 4 farklı yöntem bulunmaktadır.
Dişlerin Renklenme Sebepleri Nelerdir?
Ofis tipi diş beyazlatma, klinik ortamında uygulanan diş beyazlatma yöntemidir. Zaman kısıtlaması olan hastalar için uygun bir yöntemdir. Uygulama süresi diğer yöntemlere göre daha kısa sürer. Diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli UV ışını ya da lazer yardımıyla aktif hale getirilir ve beyazlama ortalama 1 saat sürer. Lazerle diş beyazlatma yöntemi olarak da bilinir.
Ev tipi diş beyazlatma işleminde, ağız içinden ölçü alınarak kişiye uygun beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan bu plağın içine belirli miktarlarda beyazlatma jeli ( % 10–15 ‘lik karbamid peroksid) uygulanır. Plak gün içinde en az 4-6 saat kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün süren bir tedavidir.
Kombine tip beyazlatma, hem ofis hem de ev tipinin beraber uygulandığı diş beyazlatma yöntemidir. Klinikte uygulama yapıldıktan sonra 2-3 gün ev tipi beyazlatma ile işlem desteklenir.
En etkili diş beyazlatma yöntemi ofis ve ev tipi beyazlatmanın beraber uygulandığı kombine beyazlatmadır.
Tüm beyazlatma yöntemlerinde işlem sonrası özellikle ilk iki hafta çay, kahve, şarap, salça gibi renkli; kola, gazoz gibi asitli gıdalar ve tütün ürünlerinden uzak durmak gerekir. Aksi takdirde erken dönemde beyazlatmanın etkisi azalabilir.
Diş beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir.
Diş hekimi kontrolünde ve doğru materyallerle yapılan beyazlatmanın dişlere hiçbir zararı yoktur. Aksi takdirde bu uygulamayı hem kendimize hem sizlere yapmazdık.
Kliniğimizde tüm dünyada en iyi sistem olarak kabul edilen, etkinliğini ve kalitesini kanıtlamış Philips Zoom Beyazlatma Sistemi uygulanmaktadır.
Tek diş beyazlatma, kanal tedavisi sonrası renklenen dişlere uygulanır. Dişteki dolgu sökülür. Açılan boşluğa beyazlatma jeli uygulanır. Sonra diş, geçici dolgu ile sıkıca kapatılır. İstenilen renge ulaşıncaya kadar seanslar tekrarlanır.